Vakantieontdekking van Wijnkoperij Bulthuis

Net als de vorige vakanties van ons hebben we ook dit jaar diverse wijnboeren bezocht. Vanwege de opvallende kwaliteit van de rode wijnen kon een bezoek aan Chateau Val Joanis niet ontbreken. Lees hieronder meer over ons bezoek.

  

Omdat we onze ervaring bij Chateau Val Joanis graag met u willen delen, hebben we een bijzonder proefpakket samengesteld. Voor slechts € 59,95* ontvangt u deze speciaal voor u geselecteerde wijnen. Ontdek en proef nu deze heerlijke wijnen in uw glas! In het proefpakket Chateau Val Joanis zitten van elk van de onderstaande wijnen twee flessen:
2x Chateau Val Joanis – tradition blanc
2x Chateau Val Joanis – tradition rouge
2x Chateau Val Joanis – les griottes

proefpakket Ch. Val Joanis

(direct bestellen)

* De aanbieding geldt zolang de voorraad strekt. In de omgeving Hoogeveen en Meppel wordt het proefpakket gratis thuis bezorgd. Daar buiten worden verzendkosten in rekening gebracht voor meer informatie zie onze website.

Vanaf onze uitvalsbasis vlakbij Orange was het nog wel één uur en een kwartier rijden (volgens Tommie), maar dat is altijd dichterbij dan vanuit Meppel ;-). Dus begon de reis naar Petruis op de grens met de Provence. Bij het Chateau aangekomen moest er eerst een 1,5 kilometer door de wijngaard worden geslingerd om uiteindelijk bij het proeflokaal uit te komen. Bij aankomst zagen we dat ze al op onze komst stonden te wachten. Er was een grote feesttent en parkeerwachters om ervoor te zorgen dat wij zo dicht mogelijk bij het proeflokaal konden parkeren. Maar blijkbaar was er vandaag een groot seminar en ‘s avonds een feest voor 800 personen. En daar kwam Wijnkoperij Bulthuis met twee kids in een kinderwagen aangelopen. Op de binnenplaats ongeveer 50 personen die net hun eerste seminar hadden gevolgd en nu met elkaar wat stonden te netwerken. Gelukkig konden wij ondanks deze happening ongehinderd een glaasje wijn komen proeven.

    

Naast mooie rode wijnen maakt Chateau Val Joanis ook witte en rosé wijn. Vooral de witte wijn Val Joanis – tradition blanc viel op vanwege de aangename geur en smaak. Voor deze wijn wordt hoofdzakelijk gebruikt gemaakt van de druif Rousanne die verder wordt aangevuld met de druiven Grenache blanc en Ugni Blanc. Dit levert een levendige frisse droge wijn, met bloemige aroma’s en indrukken van gele appel, peer en meloen. Ook de rode Val Joanis – tradition rouge en Val Joanis – les griottes reserve vielen in de smaak. De Val Joanis – les griottes reserve heeft zelfs van Robert Parker een groot compliment ontvangen door de wijn in één adem te vergelijken met de beroemde wijnen uit Chateau-neuf-du-Pape.

Het chateau heeft ook een mooie tuin. Alleen was deze vandaag in gebruik door de genodigden van het seminar. Deze zaten hier aan grote ronde tafel op z’n Frans te lunchen (met natuurlijk wijn). Een genot op te zien. Kortom een smaakvolle ervaring op een even zo prachtig wijnlandgoed.

Één reactie op “Op bezoek bij Chateau Val Joanis”

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd