Fattoria di Basciano

Geschiedenis:
Fattoria di Basciano is in eigendom van de familie Masi. Het hart van de Fattoria is een wachttoren uit de elfde eeuw, in de jaren negentig van de vorige eeuw geheel gerestaureerd en ingericht als vakantie-appartement met zwembad, gelegen in het glooiende heuvellandschap van Toscane. Het gebouw wordt omgeven door 30 hectare wijngaard en 12 hectare olijfgaard, beide volop in productie. De Fattoria is gelegen in het hart van de DOCG Chianti Rufina, op de top van een heuvel die enerzijds de Argomenna vallei overziet, en anderzijds de rivier de Sieve. De wijngaarden liggen op 300 meter boven zeeniveau, op een bodem die rijk is aan steen, ter plaatse ‘galestro’ genoemd. Het micro-klimaat is zeer geschikt voor het telen van druiven: het is er droog en er waait vrijwel altijd een briesje. De verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zijn groot, wat bijdraagt aan de opbouw van aromastoffen in de druiven.

Onlangs is een geheel nieuwe winery neergezet, opgetrokken uit ter plaatse opgegraven stenen, waardoor de winery als vanzelfsprekend met de wijngaard verbonden is.

Eigenschappen:
De wijngaard is aangeplant met Sangiovese, Colorino, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Omdat de nieuwe winery nu vrijwel middenin de wijngaarden is gelegen, zijn de transporttijden na de pluk tot enkele minuten teruggebracht, waardoor het fruit in top-conditie bij de winery aankomt.

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd