• 2019 wordt een geweldig jaar om wijn te drinken!

  Na alle verwarring op blue Monday, die eigenlijk begon met een rode maan en witte dinsdag die het hele land plat legde, willen we graag wat duidelijkheid geven.

  2019 wordt een geweldig jaar om wijn te drinken!

  Zo aan het einde van dry-januari mag je dat wel beginnen te verkondigen. Maar hoe komen we aan deze wijsheid? Heel eenvoudig afgelopen zondag hield één van onze leveranciers een overzichtsproeverij. Meer dan 500 wijnen te proeven van meer dan 50 wijnbedrijven. Als of je een kind los laat in een snoepwinkel. Maar eigenlijk is dat natuurlijk veel te veel om te proeven. Vandaar dat wij ons hebben beperkt tot 80 wijnen van 15 Europese wijnbedrijven. Onze conclusie was dat er in 2019 mooie wijnen geschonken kunnen worden.

  De nieuwe witte wijnen van A&D Wines uit Portugal gaat u zeker tegen komen op onze Portugese wijnavond. Maar ook de wijnen van Pfaffl uit Oostenrijk verrassen ons toch elke keer weer positief. Een Oostenrijkse wijnavond kan dan ook niet uitblijven. Uit het zuiden van Spanje hebben we lekkere nieuwe wijnen ontdekt van het wijnhuis Bodegas Luzón. Ook deze wijnen kunt u binnenkort bij ons verwachten.

  Als klap op de vuurpijl hebben we een horizontale proeverij van het wijnhuis Clos Saint Jean uit het Franse Châteauneuf-du-Pape gevolgd. De jaargangen 2013, 2014, 2015 en 2016 stonden op de proeftafel en als echte uitsmijter de bijzondere wijnen “Combes de Fous”, “Deus Ex Machina” en “Sanctus Sanctorum” van het jaargang 2015. Voor wie denkt dat in Châteauneuf-du-Pape alleen rode wijn wordt gemaakt, hebben we een verrassing. Er wordt ook witte Châteauneuf-du-Pape gemaakt en van een kwaliteit die niet onder doet voor de rode wijnen.

  Ook bij onze vriend Paolo Manzone uit Barolo was het weer feest. Voor hem zeker gezien het Amerikaanse tijdschrift Forbes hem als 1 van de 5 beste wijnmakers van Barolo had verkozen. Altijd goed om te weten ;-).

  Wilt u net als ons genieten van mooie Europese kwaliteitswijnen? Schrijf dan de volgende data in uw agenda en meld u aan:

  Donderdag 7 maart 2019, van 20:30 tot 23:00 uur “Oostenrijkse wijnavond”

  Donderdag 25 april 2019, van 20:30 tot 23:00 uur “Portugese wijnavond”

  Naast wijnen serveren wij bijpassende hapjes/gerechtjes.
  De proeflocatie is Steenbergen 5 te Zuidwolde
  De kosten zijn € 12,50 p.p.

  Aanmelden kan per mail via info@wijnkoperijbulthuis.nl of telefonische via 06-13093770.

 • Voorjaars nieuwsbrief

  Voor iedereen die klaar is met de winter en zin heeft in het voorjaar houden wij een inloopmiddag met heerlijke voorjaars- en zomerwijnen. Wij hebben voor iedereen een wijn die het ontdekken waard is van opwekkende mousserende wijn, lente fris wit, zomerse rosé en lichte rode wijn. Kort om laat u verrassen en kom met vrienden, familie of buren en proef de speciaal voor u geselecteerde wijnen.

  Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@wijnkoperijbulthuis.nl.

  Proeflocatie: Steenbergen 5 te Zuidwolde
  Aanvang: 14:00 – 18:00 uur

  Zin in het voorjaar? Haal dan het proefpakket lentewijnen in huis!

  Nu ter introductie slechts € 50,00*  normaal € 55,80

  Het leek dit jaar geen lente te willen worden. Maar gelukkig begint het er nu op te lijken. Begin 2018 hebben wij aan het begin van het jaar diverse nieuwe wijnen ontdekt waarbij we de lente zon al proefde in het glas, wij de lammetje zagen dartelen en de krokussen en tulpen spontaan uit de grond zagen komen.

  Om dit gevoel meer kracht bij te zetten hebben wij een mooi proefpakket samengesteld waarmee we de komst van de lente willen vieren. Het proefpakket bestaat uit een mix van 5 mooie (crispy) frisse witte wijn en een aangename volle, ronde fruitige rode wijn. Stuk voor stuk wijnen die horen bij de lente en het hart van de wijnliefhebber sneller doen kloppen klik hier.
  * Zolang de voorraad strekt en exclusief verzendkosten (m.u.v. omgeving Hoogeveen en Meppel, daar bezorgen wij gratis).

  Ieder kwartaal een proefpakket ontvangen? Meldt u dan aan voor Sander’s Wijnclub.
  Als deelnemer ontvangt u:
  – viermaal per jaar een proefpakket met 6 wijnen, passend bij het seizoen
  – per wijn een proefnotitie
  – per wijn een recept voor een passende wijnspijs beleving
  – 10% korting op de wijn uit het proefpakket

  Meer informatie over Sander’s Wijnclub is te vinden op www.wijnkoperijbulthuis.nl/wijnclub

  (Proef)agenda Wijnkoperij Bulthuis

  Ook dit jaar valt er veel te proeven bij Wijnkoperij Bulthuis. Vandaar dat we u graag op de hoogte brengen van onze proeverijen. Hieronder hebben we de evenementen tot aan de zomer op een rij gezet. Zet de onderstaande data alvast in uw agenda en houd Facebook in de gaten.


  4, 5 & 6 mei 2018 Outdoor Zuidwolde culinair hippique

  Tijdens Outdoor Zuidwolde “culinair hippique” kun je voor een heerlijk glas wijn bij ons in de wijnbar terecht. Op de wijnkaart staat een mooie selectie wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. Naast lekker wijnen kunt op het horecaplein ook terecht voor smakelijke gerechten van o.a. Alfredo’s Burgers, “Bij Elise”, Chinees Indisch restaurant Tong Fang, EvenKookt en Boschzicht.

  26 & 27 mei 2018 Menwedstrijd Zuidwolde
  Tijdens de Menwedstrijd op de mooiste locatie van Zuidwolde (buurtschap Steenbergen) is er veel spectakel in de hindernissen te zien. Naast het bewonderen van de sportieve prestaties van de menners en hun paarden kun je voor een heerlijk glas wijn bij ons in de wijnbar terecht. Op de wijnkaart staat een mooie selectie wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal.

  3 juni 2018 Wijnkoperij Bulthuis petanque toernooi
  Op 3 juni organiseren wij voor de vierde keer op rij het open Wijnkoperij Bulthuis petanque toernooi. Ook wel de meest sportieve maar bovenal gezelligste wijnproeverij van het noorden. Net als de voorgaande jaren kunt u naast een sportief potje petanque ook heerlijk genieten van mooie wijnen en hapjes/gerechtjes. De winnaar ontvangt een mooie passende prijs.

  Aanvang: 14:00 tot 18:00 uur
  Locatie: Steenbergen 5 Zuidwolde
  Kosten: € 12,50 p.p.

 • Proefpakket Herfstwijnen

  Hoera het profpakket Herfstwijnen is er weer!!!

  Laat de herfst maar komen, met dit proefpakket volle en krachtige wijnen bent u er klaar voor.

  Nu voor slechts € 55,00*  normaal € 58,80

  Voor meer informatie klik hier.

 • Proefpakket zomerwijnen 2017

  Hoera het is zomer! Haal nu de zomer in huis en bestel het proefpakket zomerwijnen

  Nu voor slechts € 40,00*  normaal € 44,89

  Speciaal voor de zomer hebben we een aantal heerlijke zonnige wijnen voor u geselecteerd. Voor meer informatie klik hier.

 • 3e Wijnkoperij Bulthuis petanque toernooi groot succes

  Het derde Wijnkoperij Bulthuis petanque toernooi is alweer achter de rug. We kijken terug op een zeer geslaagde zondagmiddag, met gezellige mensen, lekkere wijnen en prachtig weer op één van de mooiste locaties van Zuidwolde. Naast het gooien van een balletje petanque stonden er 21 Europese wijnen op de wijnbar om te worden geproefd. Van biologische mousserende wijn (uit de Franse Elzas en het Spaanse La Mancha), zomers wit (waaronder Grüner Veltliner uit Oostenrijk en Vinho Verde uit Portugal) tot heerlijke rosé uit het zonnige zuiden van Frankrijk en Portugal konden worden geproefd. Ook de liefhebbers van rood kwamen helemaal aan hun trekken.
  foto van Wijnkoperij Bulthuis.

  Aan de toekomstige wijnliefhebber was ook gedacht. Deze konden zich uitleven op het springkussen. Kortom een heerlijk middagje wijnproeven met bijpassende hapjes.

  Aan het einde van de dag werd de winnaar van het toernooi bekend gemaakt. Sommigen dachten dit is doorgestoken kaart, maar Wil Bulthuis was toch echt de winnaar. Het hele toernooi ongeslagen.

  Gezien de positieve reacties en de leuke dag die we hebben beleefd, hebben we nu al besloten dit ook in 2018 weer te organiseren. Dus houdt onze website en Facebook in de gaten voor onze acties en proeverijen.


  Als slot willen we alle aanwezigen bedanken voor de gezellige middag en in het bijzonder onze familie voor de hand- en spandiensten en het beschikbaar stellen van deze unieke locatie. Daarnaast willen we Het huis met de Duivengaten, Kaasboetiek De Waag en Keurslager Bergerslag weer bedanken voor de lekkere hapjes.

  Tot volgend jaar José en Sander

 • Voorjaarsnieuws van Wijnkoperij Bulthuis

  Inloopmiddag voorjaarswijnen

  Op zondag 30 april organiseren wij onze inloopmiddag voorjaarswijnen. Tijdens de inloopmiddag willen we u kennis laten maken met onze heerlijke voorjaarswijnen. Op de proeftafel staan o.a. verrassende witte wijnen uit Spanje, Portugal, Italië en Oostenrijk. Daarnaast mogen onze rosé en mousserende wijnen niet ontbreken. Ook aan de liefhebber van rode wijn hebben wij gedacht. Kortom genoeg reden om 30 april langs te komen op onze inloopmiddag voorjaarswijnen.

  De inloopmiddag voorjaarswijnen wordt op zondag 30 april 2017 gehouden tussen 14:00 en 18:00 uur. Bij de wijnen hebben we ook enkele bijpassende hapjes. Mocht u geïnteresseerd zijn, klik hier om u aan te melden of mail naar info@wijnkoperijbulthuis.nl of bel 06-13093770.

  Neem gerust uw buren, familie en vrienden mee. “Hoe meer zielen hoe meer vreugde”.

  Datum: zo 30 april 2017
  Proeflocatie: Steenbergen 5 te Zuidwolde
  Aanvang: 14:00 – 18:00 uur

  Proefpakket lente wijnen

  Nu voor slechts € 45,00*  normaal € 49,80

  Speciaal voor de lente hebben we een aantal heerlijke voorjaarswijnen voor u geselecteerd. Opwekkende en vol fruitige witte wijnen uit Frankrijk en Italië. Maar ook rood mag in het voorjaar niet ontbreken. Daarom mooi sappig, elegant rood uit Spanje en zeer verleidelijk rood uit Italië. Voor meer informatie klik hier.

  * Zolang de voorraad strekt en exclusief verzendkosten (m.u.v. omgeving Hoogeveen en Meppel daar bezorgen wij gratis).

  Bestel hier uw proefpakket

  Tijdens Outdoor Zuidwolde “culinair hippique” kunt u voor een heerlijk glas wijn bij ons in de wijnbar terecht. Op de wijnkaart staat een mooie selectie wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. De wijnen zijn per glas te bestellen eventueel in combinatie met een borrelplankje met kaas en worst.   Ben u nieuwsgierig geworden welke wijnen we op de kaart hebben staan, kom dan langs bij onze wijnbar op Outdoor Zuidwolde culinair hippique.

  Like ons op facebook en volg onze wijnbar blog https://www.facebook.com/wijnkoperijbulthuis/?ref=aymt_homepage_panel


  Wijnkoperij Bulthuis petanque toernooi

  Voor de derde keer organiseren wij met veel plezier het Wijnkoperij Bulthuis petanque toernooi. Net als de voorgaande jaren kunt u naast een sportief potje petanque ook heerlijk genieten van mooie wijnen en hapjes/gerechtjes. De winnaar van het toernooi ontvangt een proefpakket met zomerse wijnen.

  Datum: zo 11 juni 2017
  Aanvang: 14:00 tot 18:00 uur
  Locatie: Steenbergen 5 Zuidwolde
  Kosten: € 12,50 p.p.

  Nieuw in ons assortiment, heerlijke Portugese wijnen

  Tijdens onze Portugese wijnavond hebben we een aantal nieuwe wijnen gepresenteerd. Gezien de positieve reacties tijdens de proeverij, willen wij onze nieuwe aanwinsten graag aan u voorstellen. Van het wijnhuis Bacalhão is de JP serie toegevoegd aan het assortiment. Daarnaast hebben wij ons assortiment verrijkt met een heerlijke frisfruitige Vinho Verde van het wijnhuis Casa Agricola de Compostela . Bent u nieuwsgierig naar onze nieuwe Portugese wijnen? Voor meer informatie klik hier.

  Bestel hier uw Portugese wijn

 • Bezoek aan Paolo Manzone

  Afbeeldingsresultaat voor paolo manzoneTijdens de afgelopen zomervakantie hebben we diverse wijnboeren bezocht. Als gepassioneerde wijnliefhebbers willen we weten waar onze wijnen vandaan komen, hoe ze worden gemaakt en door wie. Ook een bezoek aan wijnmaker Paolo Manzone uit Serralunga d’Alba (Italiaanse wijnregio Barolo) kon niet achterwege blijven tijdens ons verblijf in Piëmonte. Tijdens een masterclass Barolo wijnenproeven (in 2013) vielen de wijnen van wijnmaker Paolo Manzone al op vanwege de hoge kwalitiet en fantastische geuren en smaken.

  Ik denk dat 15 juli 2016 in de boeken gaat als één van de mooiste dagen van 2016. Vandaag zat alles mee. Het begon al met het weer. Een strak blauwe lucht zonder wolkjes en met zeer helder zicht. De weg naar Serralunga d’Alba was al zo adembenemend mooi, met prachtige uitzichten op de wijngaarden in de Barolo omgeving en zelfs de Mont Blanc was zeer goed zichtbaar. Bij Paolo Manzone aangekomen was er net een fotograaf bezig om mooie plaatjes te maken voor de Bed&Breakfast (kleine nevenactiviteit).

  Paolo Manzone is een zeer aardige man die met passie spreekt over zijn bedrijf, de omgeving en zijn visie op wijn maken. De percelen voor het maken van de Barolo wijnen liggen rond zijn bedrijf in Serralunga d’Alba. Dat zijn percelen behoren tot de top van Barolo bewijst wel het feit dat de percelen van zijn buren in handen zijn van grote jongens als Gaja (uit Barbaresco) en Elio Altera (uit La Morra). De samenstelling van de bodem (klei met kalkhoudende grond), de positie van de wijngaard ten opzichte van de zon (zuid-zuidoost en gelegen in een kom) en de hoogte (tussen 250 en 300 meter boven zeeniveau) maken het een van de beste percelen voor het verbouwen van de Nebbiolo druif. Naast percelen in Serralunga d’Alba bezit Paolo ook een aantal percelen in Sinio waar naast Nebbiolo ook Barbera en Dolcetta worden verbouwd.

  dsc_0550 dsc_0549 dsc_0539 dsc_0543

  Tijdens de rondleiding door de wijnmakerij vertelde hij over zijn filosofie van het maken van nieuwe Barolo. Je hebt in Barolo namelijk de traditionele wijnmakers die de wijn opvoeden in grote ronde vaten (genaamd botte) en de moderne wijnmakers die gebruik maken van kleinere vaten (vaak gemaakt van Frans eiken). De visie van Paolo is gebruik ze beide. Zo voedt hij een groot gedeelte van zijn wijnen op in eikenhouten vaten van 330 liter (Bourgondische wijnvat). Deze vaten zijn licht getoast (het hout aan de binnenkant van het vat is licht gebrand boven een vuur). Hierdoor geven ze de wijn subtiele houttonen mee en zorgen ze er voor dat de harde tannines van de jonge wijn mooi rond en elegant worden. Maar ook een deel van de wijn rijpt op grote ronde vaten (botte) voor het behoudt van krachtige tannines. Hierdoor is Paolo in staat om wijnen te maken die zowel kracht als elegantie bezitten met het nodige fruit. Naast houten vaten maakt Paolo ook gebruik van keramische vaten. In deze vaten rijpt zijn riserva Barolo. In 2008 is hij hiermee als experiment begonnen met enkele kleine ceramische vaten (die eruit zien als eivormige potten). Door het succes van dit experiment gebruikt hij nu grotere ceramische vaten van 500 liter per stuk. Hiermee maakt hij in goede jaren een beperkte oplage van circa 2000 flessen. Een ander project van Paolo is zijn “Luvï” wijn. Dit is een blend van nebbiolo en Dolcetto soms Barbera. Hiermee wil Paolo een soort van “Super Barolo” maken net als de “Super Tuscan” wijnen uit Toscane. Vanaf 2008 maakt hij deze wijn en laat hij ieder jaar zijn etiket voorzien van een grafisch ontwerp door een kunstenaar. Het kunstwerk van de Luvï 2008 is zelfs gemaakt door een Nederlandse kunstenaar Ramon Otting. Naast deze technologisch ontwikkelingen heeft Paolo ook geïnvesteerd in nieuwe opslagruimte. Dit niet zozeer om de productie te vergroten, maar wel om een betere flesrijping mogelijk te maken (gemiddelde Barolo heeft een flesrijping van 1 à 2 jaar). Ook liet Paolo met trots in zijn nieuwe opslag de oenotheek zien. Achter een indrukwekkend hekwerk liggen van alle “Luvï” en “Barolo” wijnen per jaargang een kleine 200 flessen opgeslagen. Om de ontwikkeling van de wijn door de jaren te kunnen volgen en voor speciale gelegenheden verticale proeverijen mogelijk te maken.

  dsc_0547 dsc_0551 dsc_0552 dsc_0553

  Ook in de wijngaard is het e.e.a. veranderd. Zo is Paolo overgegaan zijn druiven te verbouwen volgens de principes van de biologische wijnbouw. Dit houdt in geen gebruik van herbiciden, pesticiden en insecticiden. Daarnaast wordt ook voor de bemesting alleen gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen. En in de wijngaard is in tegenstelling tot een aantal jaren geleden het ook weer toegestaan dat de bodem is bedekt met vegetatie.

  Aan het einde van de rondgang was er een proeverij. Hier hebben we wit uit Roero, Dolcetta (toevallig één van de favoriete wijnen van Madonna), houtgerijpte Barberra (waarvan de oogst van het jaargang 2016 voor een deel speciaal wordt gebotteld met een eigen label voor het beste restaurant van de wereld in Modena “Osteria Francescana”) en Nebiolo en ‘Luvï’ afkomstig van de wijngaarden uit Sinio geproefd. Ook het grote werk uit Serralunga d’Alba mocht niet ontbreken. De Barolo ‘Serralunga d’Alba’ wordt gemaakt van gemiddeld 25 jaar oude wijnstokken en wordt gekenmerkt als een klassieke Barolo. De Barolo ‘Miriame’ wordt gemaakt van gemiddeld 65 jaar oude wijnstokken en wordt gekenmerkt als een nieuwe wereld Barolo met veel fruit en elegantie. Met de riserva Barolo sluiten we de proeverij af. Na nog wat aankopen heb ik ook voor Paolo Manzone een fles wijn uit de Bourgogne meegenomen. Gezien Barolo vooral draait om rode wijn, heb ik voor hem een Pouily-Fuissé. Dit kon hij zeer waarderen.

  dsc_0569 dsc_0575 dsc_0562

  Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor deze unieke Paolo Manzone  proeverij op donderdag 24 november a.s. of besteld het speciaal geselecteerde proefpakket Paolo Manzone. Van alle onderstaande wijnen zit 1 fles in het proefpakket.
  – Dolcetto d’Alba Magna
  – Barbera d’Alba Fiorenza
  – Nebbiolo d’Alba Miriné
  – Langhe Rosso Luvï
  – Barolo “Serralunga”
  – Barolo “Meriame”
  proefpakket-paolo-manzone

  Speciale actieprijs € 92,50 (normaal € 103,50)

  Klik hier om uw proefpakket te bestellen of bel 06-13093770

 • Bezoek aan fattoria di Basciano


  Tijdens de afgelopen zomervakantie hebben we diverse wijnboeren bezocht. Als gepassioneerde wijnliefhebbers willen we weten waar onze wijnen vandaan komen, hoe ze worden gemaakt en door wie. Zo hebben we ook een bezoek gebracht aan fattoria di Basciano ten westen van Florence in het wijngebied Chianti Rufina.

  Ondanks dat we op tijd waren vertrokken, bleek het toch lastig om rond de ochtendspits voorbij Florence te komen. Maar uiteindelijk weten we fattoria di Basciano te bereiken. Hier werden we vriendelijk verwelkomt door wijnmaker Paolo Masi. Eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat we op de afgesproken locatie (de opslag en bottle faciliteit) in het centrum van Rufina niet de herkenning hadden met het Toscaanse landhuis wat op het etiket van de flessen staat afgebeeld. Dit bleek later allemaal goed te komen toen we de bergen rond Rufina in reden voor een bezoek aan de wijngaarden en het landhuis van het etiket.

  Op de locatie in het centrum van Rufina geeft Paolo Masi ons een korte rondleiding door de bottle ruimte, de geconditioneerde opslag van gebottelde wijnen en de opslag van wijnen die gereed zijn om te worden gebotteld. De locatie in het centrum van Rufina is halverwege de jaren 40 van de vorige eeuw gebouwd. Bijna alle aanwezige opslagtanks van cement, zijn vervangen door moderne tanks van roestvrijstaal. Vanwege de warmte in de zomermaanden, is een deel van de opslag zelfs geplaatst in ondergrondse tanks.

  Na de rondleiding van Paolo Masi neemt zijn vrouw het stokje over en gaan we met haar de bergen in naar de wijngaarden, de nieuw gebouwde wijnmakerij en het proeflokaal wat in het prachtige Italiaanse landhuis is gesitueerd.

  De weg omhoog naar de wijnmakerij gaat over smalle, steile weggetjes met een prachtig uitzicht. Halverwege de route hebben we een korte stop gemaakt, om een goed beeld te kunnen krijgen van de wijngaarden en een uitleg over de herkomst van de druiven die worden gebruikt voor de top cuvées “I Pini”, “Il Corto” en de Chianti Rufina riserva. Wat opvalt is dat de hele wijngaard in 2 meter hoge hekken staat. Op dit moment hebben ze in Rufina veel last van herten en wilde zwijnen die het gemunt hebben op de heerlijke druiven die fattoria di Basciano verbouwd.

  dsc_0598  wijngaarden-i-pini-en-il-corto  - BACK
  Wijngaarden van I Pini en Il Corto, het hekwerk tegen herten en wilde zwijnen en het herkenbare landhuis van het etiket.

  Iets verder omhoog is de nieuwe modern ingerichte wijnmakerij gelegen. Deze is voor een grootgedeelte opgetrokken uit stenen die in de wijngaard zijn aangetroffen. Maar nog belangrijker de wijnmakerij ligt midden in de wijngaard, wat zorgt dat na de pluk de druiven in goede conditie in de wijnmakerij aankomen. Op het moment dat wij er waren, werden de vaten gereinigd om vervolgens gevuld te worden met chianti. Doordat de muren van de wijnmakerij erg dik zijn, blijft de temperatuur hier vrij constant. In de vatenopslag voelt het zelfs een beetje koud aan, ondanks dat het buiten 32 graden is. De wijnen van fattoria di Basciano rijpen op eikenvaten van Franse tonneliers. De binnenzijde van deze vaten zijn licht gebrand. In de filosofie van wijnmaker Paolo Masi ligt de nadruk in zijn wijn op het fruit en zullen zijn wijnen nooit een overmatige hout opvoeding krijgen. Voor het laten rijpen van top cuvées “I Pini”, “Il Corto” en de Chianti Rufina riserva wordt gebruik gemaakt van een mix van nieuwe vaten en één jaar oude vaten. De Chianti Rufina rijpt op gebruikte houten vaten van 1 à 2 jaar oud. In Rufina geldt voor chianti en chinati riserva een verplichte rijpingstijd van respectievelijk 12 tot 18 maanden plus een extra flesrijping van 6 maanden voordat ze in de handel worden gebracht. Hierdoor krijgt de wijn meer de tijd voor het ontwikkelen van de juiste balans en is een fles van fattoria dit Basciano direct opdronk.

  - BACK  dsc_0603  dsc_0600

  Na de wijnmakerij was het de tijd aan het proeven van enkele van hun wijnen. Naast fattoria di Basciano heeft Paolo Masi ook nog een tweede wijn (Renzo Masi). Tijdens de proverij hebben we van beide merken enkele wijnen geproefd. Van het wijnhuis Renzo Masi proevende we twee verrassende witte wijnen. De eerste wijn “Bianco di Toscana” was heerlijk fris met een mooie mix van appel/peer en tropisch fruit. De tweede witte wijn “Valdicjiano Toscana bianca vergine” had mooie volle/rijke smaken van tropisch fruit en gele appel. Daarna hebben we enkele wijnen van fattoria di Basciano geproefd. Als eerste was hun rosé “rosato di Toscana” aan de beurt. Deze rosé blijft ons iedere keer weer positief verrassen. Zeker voor een wijngebied wat vooral bekendheid geniet om de rode wijn. Heerlijk fris met aangenaam roodfruit en een klein zoetje. Na de witte en rosé wijn, was het tijd voor rood. De eerste geproefde rode wijn was een “chianti Rufina”. Zeer toegankelijke rode wijn met mooi bessenfruit en aangename tannines. Daarna was het de beurt aan de “chianti riserva”. Krachtig, vol en mooi fruit en subtiel houtgebruik. De laatste rode wijn die hebben geproefd was hun top cuvée “I Pini”. Deze super Toscane gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah heeft heerlijk donker roodfruit, fluwelen tannines en een vleugje vanille.

  Nieuwsgierig geworden en wilt u ook zo genieten van de wijnen van fattoria di Basciano? Bestel het speciaal geselecteerde proefpakket fattoria di Basciano. Van alle onderstaande wijnen zit 1 fles in het proefpakket.
  – Bianco Vergine ‘Alido’
  – Rosato di Toscane
  – Chianti Rufina
  – Chianti Rufina riserva
  – Il Corto
   I Pini “rosso di Toscana

  proefpakket-fattoria-di-basciano

  Normaal  € 69,60 nu voor € 62,50

  Klik hier om uw proefpakket te bestellen.

  of bel 06-13093770.

 • Proefpakket herfstwijnen

  proefpakket-herfstMet een prachtige zomer die maar niet wilde eindigen, leek het er even op dat we het dit jaar zonder herfst moesten gaan stellen. Maar de eerste neerslag is gevallen en ook de bomen beginnen met het laten vallen van de bladeren. Hoog tijd dus voor wijnen die bij het najaar thuis horen. Dit keer hebben we voor wijnen gekozen uit het oosten en zuiden van Frankrijk. De wijnen zijn stuk voor stuk een genoten in het glas met ieder een eigen verhaal. Met proeven en selecteren van de wijnen kregen wij bij 30 graden toch al weer stiekem zin in wat lagere temperaturen, mooie boswandeling en regenachtig weer om vervolgens met een kaasplankje en een mooi glas rood gezellig op de bank te zitten.

  Wij hopen dat de wijnen uit het proefpakket u nog een aangenaam vinologische herfst mogen brengen :-).

  proefpakket-herfstwijnen-2016

  Normaal € 59,30 nu voor € 57,50.

  Klik hier op uw proefpakket te bestellen.

 • Eindejaarsgeschenken

  foto relatiegeschenken + logoHoewel de herinneringen aan de zomervakantie nog vers in het geheugen liggen, komt het einde van het jaar langzaam in zicht. Wijn is en blijft een gewaardeerd eindejaarsgeschenk voor uw relaties, medewerkers of familie. Zeker omdat veel mensen van wijn houden, kan het geven van een mooie fles wijn ook een zeer persoonlijk cadeau zijn.

  Wij helpen u graag met het uitzoeken van een mooi en passend eindejaarsgeschenk. Voor ieder budget hebben wij talloze mogelijkheden. Om de vele keuzes te vergemakkelijken hebben wij een aantal kant-en-klare wijncadeaus.

  Kistje Norte Sur (MC)        Kistje Renzo Masi (MC)        Kistje Luc Pirlet (MC)

  Kistje Bacalhôa (MC)     Kistje Spaans rood (MC)     Kistje Witte Bourgogne (MC)

  De kistjes zijn bedrukt met het logo van Wijnkoperij Bulthuis. Bij grotere aantallen kunt u uw eigen logo op de kistjes krijgen. (informeer hiervoor naar de voorwaarden);

  In alle kistjes doen wij een blad met daarop een beschrijving van de wijn en geven wij tips bij welke gerechten de wijn(en) het lekkerste smaken;

  Natuurlijk is de inhoud van deze kistjes aan te passen aan uw wensen! (kijk hiervoor in ons assortiment wijnen);

  Tevens is het mogelijk om een combinatie te maken van wijn met kaas* en/of worst* (informeer hiervoor naar de voorwaarden);

  Naast twee flessenkistjes, hebben we ook nog één, drie, vier en zes flessenkistjes;

  Indien gewenst, kunt u uiteraard een persoonlijke boodschap laten bijsluiten;

  Alle wijnen uit ons assortiment zijn ook per doos (en fles) te bestellen;

  De genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

  Voor meer informatie kunt u ons bereiken via info@wijnkoperijbulthuis.nl of op 06-13093770.

  * Wij werken samen met Kaasboutiek “De Waag” uit Meppel en Keurslager “Bergerslag” uit Staphorst.

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd