Azienda Agraria Perticaia

Perticaia betekent, in de oude taal van centraal Italië, ploeg, een symbool van agricultuur. Azienda Agraria Perticaia werd gevestigd in het jaar 2000. Guido Guardigli had al vele jaren ervaring opgedaan als directeur van diverse wineries in Toscane en Umbrië, toen hij besloot om zelf zijn geluk als eigenaar van een domein te beproeven.

De keuze van terroir was een geïnspireerde: de heuvels rond het dorpje Montefalco in Umbrië, waar de lokale Sagrantino-druif een wijn oplevert van wereldklasse. De oorsprong van het ras is onduidelijk, maar het is duidelijk een variëteit met een eigen karakter: de wijnen zijn vol en krachtig, veel rood en zwart fruit in geur en smaak, ondersteund door aanwezige maar zachte tannines. De wijn was vroeger vaak een “passito”, waarbij de druiven twee maanden te drogen werden gelegd om het zoet te concentreren. Die wijn wordt nog steeds gemaakt, maar het overgrote deel van de productie is nu “secco” ofwel droog.

Aanvankelijk was er op de 20 hectare die het domein groot is, slechts 1,5 hectare wijngaard, maar er is hard gewerkt en nu bestaat de aanplant uit: 7 hectare Sagrantino en 4 hectare Sangiovese, 2 hectare Colorino, 1 hectare Trebbiano Spoletino en 1 hectare Grechetto. Van 2,5 hectare olijfboomgaard wordt ook nog olijfolie gemaakt.

Tenslotte is er ook een hyper-moderne winery gebouwd, waar het technisch aspect van het wijnmaken volledig tot zijn recht komt, zonder beproefde tradities tekort te doen.

http://www.perticaia.it

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd

- -